Before 1990s

Residential

DEMURE:Westchester Home Reno

demure- quietly sedate , elegantly subdued yet playful and provocative (like the homeowner).

The Home  needed a much talked about facelift to make it more contemporary,  reflect the homeowners elegant yet  fun style , and add value in an oversaturated, competitive neighborhood market.

The main entry was painted in Alaska Fog- somewhere between taupe  and grey. Upon entry- the transitional inspired chandelier added that w-o-w factor.   A new carpet covered the much utilized stair.

Transitioning into a complimentary color...the dining room chair rail was removed and the red/gold paint was primed many times over so that the new  grey paint reflected its true color depth .

Retro-fitting the kitchen proved challenging as the beginning pallete was the gold/black countertop which they insisted on keeping.

The family room fireplace was dressed with a ledgerstone which complimented the softer paint on the walls.

The master bath was adapted with quartzite with the originally limestone not used . See the video for more.

Ramp design

Commercial

PUNKY Brewster's Revenge:Lobby Design

The Lobby Design began as a Ramp feasibility study which required a carefully measured site survey and options. Taking into account the narrow corridor, offset hallways, and architecture of the main entry… an ADA specified RAMP proved challenging as it required for the re-design of the front doors and vestibule, minimized access to the Mezzanine level, and issues with occupancy load and secondary egress. All factors added onto the initial scope making the Ramp Design cost prohibitive.

The new LOBBY design incorporated innovative material and contemporary finishes such as a custom NATURAL STONE wrapped concierge desk, stretch ceiling with graphic, skimkote floor, and modular arts panels (usurping the Punky Brewster display of 80's pink and green).

“While everyone was designing in beige, I was designing in grey…”

 

MORE TO COME...

Hospitality

RESTAURANT BAR concept in development

The scope:
-opening up VIEWPORTS from the busy street and mezzanine into the Bar
-increasing bar capacity space to 12-14 (from 2-4)
-creating that EXPERIENTIAL w-o-w! Private Back Room
-creating secondary Public/Private room on lower level : The Wine Cave
keeping within the original Italian Fine DIning Experience